Afiseaza eroare daca utilizatorul a introdus litere in input

Intrebari despre Actionscript 2.0

Afiseaza eroare daca utilizatorul a introdus litere in input

Mesajde svimp » Lun Apr 11, 2011 3:47 pm

Salutare , primul poste prima intrebare.

Am un formular care contine un camp numit "telefon" cum pot sa afisez o eroare daca utilizatorul a introdus litere inloc de cifre ?

Multumesc mult !
svimp
 
Mesaje: 7
Membru din: Vin Apr 01, 2011 12:35 pm

Re: Afiseaza eroare daca utilizatorul a introdus litere in input

Mesajde Barna Biro » Lun Apr 11, 2011 5:39 pm

Salut si bine ai venit!

Nu prea exista un raspuns simplu la intrebarea pusa de tine. By default, nu exista nici o implementare care sa te ajute sa afisezi orice fel de mesaj. Deci, va trebui sa tratezi tu cazul si sa afiezi ce mesaj doresti si cum doresti. Ai putea sa mai dezvolti un pic ideea? De ex: Tu cum te-ai gandit sa afisezi mesajul? Ce fel de mesaj ai vrea sa afisezi ( ma refer din punct de vedere vizual - un dialog, text rosu in camp sau poate altceva )? etc.

EDIT: Era sa uit ceva: De ce vrei sa afisezi neaparat un mesaj in acest caz? De ce nu limitezi pur si simplu campul respectiv, ca user-ul sa poata sa introduca doar cifre? Citeste aici te rog: http://www.adobe.com/support/flash/acti ... ry762.html
Imagine
Avatar utilizator
Barna Biro
Administrator
 
Mesaje: 2037
Membru din: Vin Iul 25, 2008 1:06 am
Localitate: Lucerne, Switzerland

Re: Afiseaza eroare daca utilizatorul a introdus litere in input

Mesajde svimp » Lun Apr 11, 2011 7:30 pm

Salut , multumesc pentru raspuns

tot proprietatea TextField .restrict am folosito si eu. Merge perfect doar ca atunci cand userul completeaza formularul poate se repede sa scrie litere. Ma gandesc cum as putea sa ii dau un avertisment de orice fel de tip, sa blincane cu rosu campu sau sa sa ruleze un mc care sa il anunte ca e obligat sa scrie doar cifre.
svimp
 
Mesaje: 7
Membru din: Vin Apr 01, 2011 12:35 pm

Re: Afiseaza eroare daca utilizatorul a introdus litere in input

Mesajde Barna Biro » Lun Apr 11, 2011 8:24 pm

Scuze, dar nu stiu de existenta unui bug la restrict... indiferent cat de repede scrii. Poti sa reproduci problema si sa uploadezi sursele sa vedem si noi? Sunt tare curios sa vad cum apar litere atunci cand campul este restrictionat doar la cifre...

PS: Un sfat prietenesc: apuca-te de ActionScript 3.0 ;)
Imagine
Avatar utilizator
Barna Biro
Administrator
 
Mesaje: 2037
Membru din: Vin Iul 25, 2008 1:06 am
Localitate: Lucerne, Switzerland

Re: Afiseaza eroare daca utilizatorul a introdus litere in input

Mesajde alexxcz » Lun Apr 11, 2011 9:59 pm

@Biro: Cred ca se refera ca se repede, adica se grabeste sa scrie litere.

@svimp: Poti adauga un event listener de tip TextEvent.TEXT_INPUT si sa verifici daca caracterul introdus este litera sau orice alt caracter care nu este de tip numeric. Iar daca caracterul este orice altceva decat cifra afisezi un mesaj.

Un scurt exemplu ar fi:

Cod: Selectaţi tot
var textField:TextField = new TextField(); // Text field-ul in care se introduce numarul de telefon
textField.type = TextFieldType.INPUT;
addChild(textField);
textField.border = true; // Arata un contur in jurul casutei de text
textField.restrict = "[0-9]"; // Restrictioneaza orice alt caracter in afara de cifre
textField.addEventListener(TextEvent.TEXT_INPUT, checkInput);

function checkInput(e:TextEvent):void
{
    // Considerand ca ai un MovieClip/Sprite/TextField (sau alta clasa) numit mesaj care contine mesajul respectiv
    message.visible = isNaN(Number(e.text));
}


EDIT: Abia acum am vazut ca e postat in forumul de AS2 :oops: . Din pacate experienta mea e 0 in AS2, dar ideea e similara. O sa revin cu un model si pentru AS2 daca reusesc. :)
“First, solve the problem. Then, write the code.”
(John Johnson)
Avatar utilizator
alexxcz
 
Mesaje: 620
Membru din: Lun Iul 21, 2008 9:12 pm
Localitate: Braila

Re: Afiseaza eroare daca utilizatorul a introdus litere in input

Mesajde svimp » Mar Apr 12, 2011 9:35 am

@biro: ma refer la repede , grabeste , apasa din greseala . si mie mi se pare logic ca daca i ai dat restrict sa si dea seama ca trebuie sa bage numere. dar stii cum e , clientul ... Am inceput proiectul in as2 si acum ar fi o nebunie sa l fac in as3, e 95% done.

@alexxcz ms pt raspuns .am incercat sa pun codul copy paste dar imi da eroare asta cand ii dau export.

"Scene=Scene 1, layer=Layer 2, frame=1, Line 8 The class or interface 'TextEvent' could not be loaded."

cine stie ce prostie am facut pe acolo pb n am definit instantele bine , nu prea am insistat pe el .Daca nu cer prea mult , poti sa ataasezi o sursa cu codul care functioneaza ?

MS ALL!
svimp
 
Mesaje: 7
Membru din: Vin Apr 01, 2011 12:35 pm

Re: Afiseaza eroare daca utilizatorul a introdus litere in input

Mesajde Barna Biro » Mar Apr 12, 2011 9:51 am

Mda, ce face lipsa de somn cu omul... My bad, n-am procesat bine ceea ce am citit ieri :) Iar referitor la: "Am inceput proiectul in as2 si acum ar fi o nebunie sa l fac in as3, e 95% done", categoric, ai dreptate... dar eu n-am spus sa te pui si sa refaci acuma proiectul, am spus doar sa te apuci de AS 3.0 ;) ( hopefully, viitoarele proiecte n-o sa le mai incepi in ActionScript 2.0 ).
Imagine
Avatar utilizator
Barna Biro
Administrator
 
Mesaje: 2037
Membru din: Vin Iul 25, 2008 1:06 am
Localitate: Lucerne, Switzerland

Re: Afiseaza eroare daca utilizatorul a introdus litere in input

Mesajde alexxcz » Mar Apr 12, 2011 2:08 pm

Codul postat de mine nu o sa-ti functioneze pentru ca este AS3, nu AS2.
Am cautat putin si am reusit sa-ti fac un exemplu in AS2.
src.zip
(10.83 KiB) Descărcat de 340 ori

Codul este comentat, dar daca ai neclaritati nu ezita sa ma intrebi.

P.S. Iti trebuie Flash Professional CS3+ ca sa poti deschide.
“First, solve the problem. Then, write the code.”
(John Johnson)
Avatar utilizator
alexxcz
 
Mesaje: 620
Membru din: Lun Iul 21, 2008 9:12 pm
Localitate: Braila

Re: Afiseaza eroare daca utilizatorul a introdus litere in input

Mesajde svimp » Vin Apr 15, 2011 3:33 pm

Ce tare!!! multumesc mult . Am finalizat proiectul . E un banner top pozitie permanenta pe www.cancan.ro la bet365. puteti sa va inscrieti in concurs poate cine stie. Bannerul lasa niste fisere .sol in calculatur si la urmatoare afisare se livreaza mesaje individuale. check it . ms all pt ajutor .
svimp
 
Mesaje: 7
Membru din: Vin Apr 01, 2011 12:35 pm


Înapoi la ActionScript 2.0

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator

cron