Ahh, mda, nici n-am observat treaba aia initial...
Buna intrebare sa stii... Esti sigur ca exista o solutie general valabila in AS3.0? Problema cu fisierele CVS este ca split-ul facut de Excel este dependent de setarile calculatorului respectiv. De ex, poate acuma split-ul il faci cu virgula, dar poate maine primesti un export de la altcineva unde separatorul este ";" ( sau altceva ), atunci ce faci?

Oricum, nu asta e problema pana la urma... problema cea mai mare este ca nu prea ai cum sa delimitezi calumea coloanele ( cred ca nici Excel nu ar separa valorile calumea in cazul in care separatorul de coloane este "," si tu folosesti acelasi symbol in interiorul valorilor cu un scop total diferit decat cel de a separa coloanele ).
Poti verifica treaba asta? Chiar daca stii ca ai 3 coloane, din moment ce ai 5 virgule, nu prea vad cum ai putea sa decizi 100% sigur ca "da, coloana 1 este intre virgulele 1-3; coloana 2 este intre virgulele 3-4; si coloana 3 este intre virgulele 4-5" ( cu atat mai nasol cand numarul de virgule este variabila si regula de delimitare se schimba ).
Ideal ar fi ca separatorul de coloana sa nu fie in conflict cu vreun alt symbol valid dintr-o valoare... Desigur, daca schimbi separatorul atunci probleme vor aparea in momentul in care cineva vrea sa deschida .cvs-ul in Excel si PC-ul lui nu este configurat sa split-uie coloanele cu separatorul special definit de tine.
PS: Poti lasa un link la acele librarii externe de care ziceai? Also, cum exact se handle-uie problema in AS3.0 cu RegEx? Sunt curios ce fac acele librarii pentru ca momentan nu prea imi imaginez ca ar exista o solutie "general valabila" pentru .cvs in lipsa unui pattern custom definit de tine la generarea fisierului ( daca te poti trezi cu fisiere .cvs generate de cine stie cine si cu ce configuratii, sunt destul de convins ca o sa te lovesti eventually de probleme )...