Flex Camp la IASI

Stiri de la administratori

Flex Camp la IASI

Mesajde Resurrected » Vin Sep 25, 2009 3:49 pm

Detalii pe http://myadobe.ro/ :)
Va asteptam!
;)
thinking AS
Avatar utilizator
Resurrected
Administrator
 
Mesaje: 208
Membru din: Mar Sep 02, 2008 10:57 am
Localitate: Romania, IS

Re: Flex Camp la IASI

Mesajde Barna Biro » Vin Sep 25, 2009 5:29 pm

Nice, sa vad cum stau cu timpu si poate apar si eu pe acolo. ;)
Imagine
Avatar utilizator
Barna Biro
Administrator
 
Mesaje: 2037
Membru din: Vin Iul 25, 2008 1:06 am
Localitate: Lucerne, Switzerland

Re: Flex Camp la IASI

Mesajde Resurrected » Lun Noi 02, 2009 11:39 am

Sambata a avut loc la Iasi, in Dublin Pub (Casa de Cultura a Studentilor), primul Flex Camp din orasul celor 7 coline.
Prezenta a fost foarte mare, din puctul meu de vedere, si organizarea a fost doar cu putin peste medie.
Programul imanat la inregistrarea participantilor nu a fost respectat, acest lucru dand dovada de lipsa de profesionalism.
Pe scurt, Miti Pricope, de la Adobe, a facut un Keynote cu ce mai face Adobe, dezvaluind viitoare aparitii in portofoliul Adobe (din care mi-a ramas pe retina AIR 2.0, un sistem de monetizare modelul pay for install si Flash builderul + Flash Catalyst).
Dupa aceea Mihai Corlan, tot de la Adobe, a prezentat Flex 4, Flash Catalyst-ul, Flash Builder-ul si PHP-ul si a facut si un mic demo, punand in evidenta faptul ca Flash Catalyst este un tool care ofera designerilor sarcina nu doar de a realiza un design grafic si de a descrie in multe moduri interactiuni (scris, vorbit), dar si aceea de a realiza/implementa un design interactional.
Prof. Dr. Sabin Buraga, de la Fac. de Informatica din Iasi, UAIC, a tinut o prezentare intitulata 'A' stands for... Application, Arhitecture or Adobe? care a destins putin atmosfera. Acesta a fost numit de Miti Pricope 'Cel mai WEB 2.0 profesor intalnit de el pana in prezent'.
Dupa pauza au urmat prezentari legate de use case-uri ale Flex 3-ului in mediul business: Analytics & Media content management solution in Flex 3 (platforma Kyte - similar cu GA4F - numai ca putin mai avansat; la moment e closed source; f. interesant), Editarea vizuala in browser si dezvoltarea rapida de aplicatii (management de clienti) si o prezentare a Prof. Dr. Cosmin Varlan, de la Fac. de Informatica din Iasi, UAIC despre interoperabilitatea Flash Player-ului cu alte tehnologii. Aceasta prezentare s-a terminat cu o capabilitate prezentata si la Flex Camp-ul de la Bucuresti si anume P2P intre 2 instante Flash Player de pe calculatoare diferite (conexiunea se face prin UDP si este manageuita de Stratus - un server Adobe).
Camp-ul s-a incheiat prin prezentarea schimbarilor din Flex 4. S-a explicat rearhitecturarea modelului folosit de componentele din Flex 3 SDK in Flex 4 (fara de care tooluri precum Catalyst nu ar fi fost posibile) si alte features precum maangementul de states din Flex care acum va fi mult mai frumos si usor. Dupa aceasta prezentarea s-au impartit niste tricouri si materiale promotionale Adobe.
La scurt timp evanghelistii si-au luat zborul, la propriu, spre Bucuresti.
Sper ca Adobe sa iasa la suprafata cat mai curand cu versiunile finale a ceea ce promite. Momentan ceea ce se poate testa este aflat pe http://labs.adobe.com
thinking AS
Avatar utilizator
Resurrected
Administrator
 
Mesaje: 208
Membru din: Mar Sep 02, 2008 10:57 am
Localitate: Romania, IS

Re: Flex Camp la IASI

Mesajde Resurrected » Lun Noi 02, 2009 11:41 am

Btw... S-a lansat si cartea lui Cosmin Varlan, ActionScript 3.0 - Programare Web in Flash si Flex, despre care s-a vorbit mai mult aici:
viewtopic.php?f=5&t=646
;)
thinking AS
Avatar utilizator
Resurrected
Administrator
 
Mesaje: 208
Membru din: Mar Sep 02, 2008 10:57 am
Localitate: Romania, IS


Înapoi la Stiri

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator

cron