Pareri cu privire la cum sunt scrise tutorialele - ilearn.ro

Ai un website la care vrei o critica sau un sfat pentru al imbunatatii posteaza aici

Pareri cu privire la cum sunt scrise tutorialele - ilearn.ro

Mesajde dorin.canepa » Joi Ian 12, 2012 9:27 am

Desi consider necesar sa stii engleza pentru a putea invata un limbaj de programare, cred ca inainte de a te apuca sa scrii linii de cod, e sa ai idee de cum ar trebui sa fie facut.
Iar daca cineva iti explica principiile de baza "ca la scola in romana" (si aici ma refer la chestii care ar trebui sa fie predate in scoli, algoritmi, tehnici, sabloane), atunci cred ca poti intelege si aplica ce ai invatat, in orice limbaj de programare, singura diferenta fiind de sintaxa care nu difera foarte mult.

As dori sa stiu doar daca tutorialele mele publicate pe acest site sunt usor de inteles de un incepator.
Momentan partea video este inca la stadiul de test.

Aici puteti accesa site-ul: http://www.ilearn.ro
Va multumesc.
dorin.canepa
 
Mesaje: 3
Membru din: Lun Oct 31, 2011 9:27 am
Localitate: Galati

Re: Pareri cu privire la cum sunt scrise tutorialele - ilear

Mesajde Barna Biro » Joi Ian 19, 2012 5:08 pm

In primul rand: Felicitari pentru initiativa si sper s-o tii tot asa! :) Referitor la ceea ce ai postat pana acuma pe site: desi nu m-am uitat tare, tare atent chiar la toate posturile tale din cauza timpului limitat pe care-l am la dispozitie, cred totusi ca sunt suficient de bine scrise astfel incat sa se descurce mai orice incepator. DAR daca doresti sa fi si mai sigur, te sfatuiesc sa uploadezi mereu o arhiva si cu fisierele sursa.

Cum spuneam, desi in post-urile tale lucrurile sunt explicate bine si contin chiar si bucati de cod care pot fi copy-paste-uite, crede-ma, multi incepatori o sa se incurce chiar si la copy-paste... din cauza asta, ar fi ideal sa postesi si fisierele sursa ( pentru o versiune cat mai veche de Flash Professional, altfel o sa te trezesti cu comment-uri de genul: "am descarcat dar nu pot deschide .fla-ul... nu merge, am Flash 5" - nu strica sa specifici si versiunea minima de Flash Professional care permite vizualizarea fisierelor din arhiva, etc. ), ca cei care se incurca chiar si la copy-paste sa aiba totusi o modalitate de a rula exemplele tale si sa poata sa vada cu ochii lor ce se intampla acolo.

Again: Felicitari si multa bafta in continuare! ;)

EDIT: Acuma am observat ca ai si cateva exemple unde folosesti si framework Flex... nu ar strica sa explici si acest lucru, deoarece desi intermediarilor/avansatilor o sa le fie clar ce faci acolo, e foarte putin probabil ca un incepator sa se prinda. Cu atat mai nasol e daca are Flex Builder instalat ca si IDE, foarte probabil cu SDK-uri vechi ( tu folosind Spark iar el incercand aproape imposibilul cu componente MX, folosind un SDK vechi )... luemea o sa-si smulga parul din cap dupa cateva copy-paste-uri si build-uri esuate ( asta daca se prind oamenii sa dea copy-paste intr-un proiect AIR, creat in Flex/Flash Builder si nu direct in vreun .fla in Flash Professional ).

Din moment ce incepatorii sunt target-ul tau, trebuie sa sacrifici timp aditional pentru explicatii... sa le explici mereu ca pentru acest exemplu ai folosit Flash Professional sau Flash Builder si de ce versiune de Flash Player au nevoie si SDK daca e cazul, etc. Altfel, indiferent in ce limba scrii tutorialele, nu vei ajuta pe multi... Si DA, am observat la fiecare post tag-urile folosite ( "adobe flex", "adobe air", etc. ) dar tare ma indoiesc ca o sa se prinda incepatorii.
Imagine
Avatar utilizator
Barna Biro
Administrator
 
Mesaje: 2037
Membru din: Vin Iul 25, 2008 1:06 am
Localitate: Lucerne, Switzerland

Re: Pareri cu privire la cum sunt scrise tutorialele - ilear

Mesajde Barna Biro » Vin Ian 20, 2012 11:24 am

PS: Nu ar strica un buton de "Lasa comentariu" la finalul fiecarui tutorial... Poate oamenii au intrebari / nelamuriri sau poate observa cineva vreo greseala sau vine cu vreun sfat de optimizare ( de ex: In articolul despre Singleton Pattern... in getInstance() ai o conditie care iti creeaza instanta daca aceasta nu exista... primul snippet de cod este corect, dar ultimul nu e chiar 100% Ok deoarece initializezi obiectul la definirea proprietatii, conditia din getInstance() pierzandu-si rostul, ne mai existand lazy initialization - probabil nu ai fost atent ).

Varianta pe care as prefera s-o folosesc arata asa:
Cod: Selectaţi tot
package
{
    public class Singleton
    {
        private static var _instance:Singleton;
       
        public function Singleton(singletonEnforcer:SingletonEnforcer) {
            if (singletonEnforcer == null) {
                throw new Error("ERROR! Use Singleton.getInstance(); instead!");
            }
        }
       
        public static function getInstance():Singleton {
            if (_instance == null) {
                _instance = new Singleton(new SingletonEnforcer());
            }
           
            return _instance;
        }
    }
}

internal class SingletonEnforcer {}

Aceasta varianta nici nu-l lasa pe om sa incerce sa instantieze obiectul cu new Singleton(); deoarece este mereu asteptat un parametru care nu poate fi pasat la constructor altfel decat chemand getInstance();
Imagine
Avatar utilizator
Barna Biro
Administrator
 
Mesaje: 2037
Membru din: Vin Iul 25, 2008 1:06 am
Localitate: Lucerne, Switzerland

Re: Pareri cu privire la cum sunt scrise tutorialele - ilear

Mesajde dorin.canepa » Vin Ian 20, 2012 2:41 pm

Multumesc pentru feedback-ul primit, o sa tin cont de toate observatiile tale, target-ul meu este intr-adevar persoanele care doresc sa invete sa programeze actionscript 3.0 si eventual sa foloseasca Flex.

Recunosc ca nu m-am gandit sa ofer si posibilitatea de a descarca fisierele sursa, asa cum ai spus si tu, problema apare atunci cand utilizatorul foloseste o versiune mai veche de flash, asa ca o sa adaug si o explicatie de genul: varianta CS3 sau varianta Flex Bulder 4.x.

Cat despre clasa Singleton, am vrut sa o scriu sa fie usor de inteles, si da ai dreptate nu isi mai are rost verificarea din functia getInstance in cazul meu(mi-a scapat :D , obisnuinta ).
dorin.canepa
 
Mesaje: 3
Membru din: Lun Oct 31, 2011 9:27 am
Localitate: Galati

Re: Pareri cu privire la cum sunt scrise tutorialele - ilear

Mesajde Barna Biro » Sâm Ian 21, 2012 11:17 am

Ohh, scuze... Acuma am observat ca defapt exista optiune de lasat comentariu. Blochez Facebook-ul pe cateva calculatoare si din cauza asta nu m-am prins ca ai integrat treaba cu Facebook si se pot lasa comentarii acolo. :)
Imagine
Avatar utilizator
Barna Biro
Administrator
 
Mesaje: 2037
Membru din: Vin Iul 25, 2008 1:06 am
Localitate: Lucerne, Switzerland

Re: Pareri cu privire la cum sunt scrise tutorialele - ilear

Mesajde lize1 » Joi Iun 21, 2012 2:49 pm

felicitari pentru tot omule ..bravo pentru initiativa
lize1
 
Mesaje: 1
Membru din: Joi Iun 21, 2012 2:47 pm


Înapoi la Doresc o critica

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator

cron