MovieClip in Flex

Intrebari despre Flex

MovieClip in Flex

Mesajde davidros » Joi Ian 07, 2010 3:59 pm

M-am apucat recent de Flex, incerc sa fac un MovieClip si nu prea imi iese, asa arata codul:

Cod: Selectaţi tot
<?xml version="1.0" encoding="utf-8"?>
<s:Application xmlns:fx="http://ns.adobe.com/mxml/2009"
            xmlns:s="library://ns.adobe.com/flex/spark"
            xmlns:mx="library://ns.adobe.com/flex/halo" minWidth="1024" minHeight="768" creationComplete="onApplicationStart()">
   
   <fx:Script>
      <![CDATA[
         private function onApplicationStart():void {
            
            import flash.display.MovieClip;
            
            function createMovieClip():void {
               var mc:MovieClip = new MovieClip();
               mc.graphics.beginFill(0xFF0000);
               mc.graphics.drawRect(0, 0, 100, 80);
               mc.graphics.endFill();
               mc.x = 80;
               mc.y = 60;
               addChild(mc);
            }
            
            createMovieClip();
         }
      ]]>
   </fx:Script>
   
</s:Application>

Stiu ca probabil e foarte simplu, dar nu am gasit o solutie concreta pe google.
davidros
 
Mesaje: 45
Membru din: Mie Oct 08, 2008 10:45 am

Re: MovieClip in Flex

Mesajde c.horias3 » Joi Ian 07, 2010 5:04 pm

Nu prea are sens ce vrei tu sa faci. Daca chiar vrei sa creezi un mc pe care sa il ai intr-o aplicatie Flex... il creezi intr-o clasa separata, sau chiar il faci in spatiul de lucru de la Flash CS3, Cs4, chiar sau CS5 mai nou. Dupa ce ai facut obiectul pe care vrei sa il importi intr-o aplicatie flex, copiezi frumos swf-ul in folderul unde ai aplicatia flex, si codul e cam asa:

Cod: Selectaţi tot
[Embed(source="main.swf", symbol="obj")]
private var obj:Class;

var mc:Sprite = new obj();
this.addChild(mc);
http://blog.flashdesign-store.com

If you Want to fly like a butterfly don't worry like a coconut
Avatar utilizator
c.horias3
Moderator
 
Mesaje: 616
Membru din: Vin Sep 12, 2008 3:39 pm
Localitate: Brasov|Romania

Re: MovieClip in Flex

Mesajde Barna Biro » Joi Ian 07, 2010 5:31 pm

O sa treaca ceva timp pana te obisnuiesti cu Flex-u daca ai lucrat mult in Flash pana acuma. Deja te-ai lovit de o diferenta destul de "majora". In Flex, nu se prea folosesc MovieClip-uri ca si in Flash ( nici nu tin minte cand a fost ultima oara cand am creat un MC in Flex... sau daca am creat vreodata unu < poate doar de proba > ). In Flex, in general, o sa lucrezi cu UIComponent sau cu alte clase care mostenesc din UIComponent.

Revenind la problema ta: Daca vrei sa adaugi MC-ul, atunci va trebui sa te folosesti de "rawChildren" deoarece nu poti adauga un MC direct cu addChild intr-o aplicatie de Flex ( cu mici exceptii, dar in general, nu merge ).

Cod: Selectaţi tot
// Ceea ce ai tu
addChild(mc);

// Ceea ce ar trebui sa ai
this.rawChildren.addChild(mc);

Pe langa asta, nu stiu daca ar trebui sa te incurajez sa folosesti in continuare Flash Builder si SDK-u de 4.0 sau mai bine sa folosesti Flex Builder si SDK-u de 3.5 ... nu de alta, dar Flash Builder-u e in beta ( si e praf ) iar SDK-u de 4.0 e tot in beta ( si e praf ). Sper ca pana lanseaza versiunile finale o sa mai rezolve din probleme cei de la Adobe ( desi ma indoiesc... si daca chiar rezolva o problema atunci sansele sunt mari sa fi stricat altceva, altundeva... ).

Din moment ce nu ai lucrat cu Flex-u pana acuma, poate nu strica sa-ti omori neuronii cu SDK-u de 4.0 inca de pe acuma... Oricum, sooner or later o sa inlocuiasca versiunile anterioare ( oricat de nasola ar fi versiunea noua ). Just go on... si incearca sa te lasi de MovieClip-uri daca doresti sa lucrezi cu Flex ( in extrem de putine situatii o sa ai nevoie de MC-uri in Flex ). :)
Imagine
Avatar utilizator
Barna Biro
Administrator
 
Mesaje: 2037
Membru din: Vin Iul 25, 2008 1:06 am
Localitate: Lucerne, Switzerland

Re: MovieClip in Flex

Mesajde davidros » Lun Ian 11, 2010 8:50 pm

Am urmat sfatul tau si am instalat Flex Builder 3, acum vad diferenta, Flash Builder 4 chiar e praf.
davidros
 
Mesaje: 45
Membru din: Mie Oct 08, 2008 10:45 am

Re: MovieClip in Flex

Mesajde Barna Biro » Lun Ian 11, 2010 9:09 pm

davidros scrie:Am urmat sfatul tau si am instalat Flex Builder 3, acum vad diferenta, Flash Builder 4 chiar e praf.

Acuma, nici Flex Builder-u nu e prea stralucit... Dar oricum, mi se pare "mai stralucit" decat Flash Builder-u cu care au pierdut aproape 3 ani degeaba cei de la Adobe ( poate-s un pic dur/rau, dar sincer, chiar ma asteptam la mai mult dupa aproape 3 ani de munca... inteleg ca au lucrat si pe Flex 4, dar nici ala nu-i stralucit... slabutza toata treaba... ). Ehh, oricum, asta e... asta avem, cu asta trebui sa ne obisnuim ( sau schimbam tehnologia :P ).
Imagine
Avatar utilizator
Barna Biro
Administrator
 
Mesaje: 2037
Membru din: Vin Iul 25, 2008 1:06 am
Localitate: Lucerne, Switzerland


Înapoi la Adobe Flex

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator

cron