Photo Gallery Overview

Intrebari despre Actionscript 3.0

Re: Photo Gallery Overview

Mesajde Loopul » Dum Iul 25, 2010 6:35 pm

Am 3 custom classes ScrollBox, ScrollBar si ScrollBarEvent. Vreau sa fac o functie de refresh() care repozitzioneaza "thumb-ul" de la scrollBar atunci cand se modifica continutul ScrollBox-ului. Acea functie vreau sa o apelez din alta clasa. Ma gande-am sa fac un event custom si sa pun in clasa respectiva un "dispatchEvent(new RefreshEvent())" care sa fie preluat de clasa "ScrollBox", numai ca nu stiu cum sa adaug un event listener pentru o clasa X dintr-o alta clasa Y. Stiti cum pot face aceste actiuni intre clase?

Vreau sa stiu cum pot de exemplu sa apelez din clasa Class1 o functie Function2 care se afla intr-o clasa diferita Class2. Nu prea stiu cum sa fac clasele sa comunice intre ele.. :cry:
Indiferent daca tu crezi ca poti sau ca nu, ai dreptate.
Imagine
Avatar utilizator
Loopul
 
Mesaje: 130
Membru din: Mie Iun 24, 2009 1:41 pm
Localitate: Piatra-Neamt

Re: Photo Gallery Overview

Mesajde Barna Biro » Dum Iul 25, 2010 7:01 pm

Cel mai bine ar fi daca nu ai chema explicit metoda refresh(); din afara clasei, ci s-o chemi in momentul in care setezi continutul. Presupunand ca ai o metoda numita "setContent" ( sau ceva asemanator, pe care o chemi sa setezi continutul ) in clasa ScrollBox, atunci metoda refresh() ar trebui chemata automat la finalul excutiei metodei setContent(); In cazul in care continutul setat este citit dintr-o sursa externa, atunci refresh(); trebuie chemat automat dupa momentul in care continutul extern a fost citit si aplicat.
Imagine
Avatar utilizator
Barna Biro
Administrator
 
Mesaje: 2037
Membru din: Vin Iul 25, 2008 1:06 am
Localitate: Lucerne, Switzerland

Re: Photo Gallery Overview

Mesajde Loopul » Dum Iul 25, 2010 8:06 pm

Vizualizeaza o cutiutza de marimea ecranului cu un scrollBar alaturi care il controleaza ( folosind masti ). Acea cutiutza ( care este un MovieClip ) contine toate pozele. Pozele acelea sunt organizate pe pagini. Am facut jos "Page 1,2,3... Last >". Cand schimb paginile totul se sterge si apar pozele ( folosind o baza de date .xml si URLLoader ca sa le aduc pe scena ). Indata ce am schimbat marimea contzinutului thumb-ul de la scrollBar ramane la pozitzia lui. Eu vreau macar sa il repozitzioneze ( sb.thumb.y = 0 ).
Indiferent daca tu crezi ca poti sau ca nu, ai dreptate.
Imagine
Avatar utilizator
Loopul
 
Mesaje: 130
Membru din: Mie Iun 24, 2009 1:41 pm
Localitate: Piatra-Neamt

Re: Photo Gallery Overview

Mesajde Barna Biro » Dum Iul 25, 2010 10:58 pm

Am inteles, si tocmai ti-am dat o solutie total corecta ( mai OK din punct de vedere arhitectural decat treaba cu evenimentul sau cu chematul metodei explici din exterior de fiecare data cand schimbi continutul ). Nu stiu exact cum ai construit treaba si nu prea am timp sa citesc toate post-urile de pana acuma, dar daca ar fi dupa mine, as rezolva problema in felul in care te-am sfatuit s-o rezolvi ( e mai putin important cum arata vizual toata treaba ).
Imagine
Avatar utilizator
Barna Biro
Administrator
 
Mesaje: 2037
Membru din: Vin Iul 25, 2008 1:06 am
Localitate: Lucerne, Switzerland

Re: Photo Gallery Overview

Mesajde Loopul » Mar Iul 27, 2010 11:34 pm

Acuma ca ajung pe sfarsitul site-ului trebuie sa aleg o solutie in legatura cu pozele propriu zise. Clientul meu are poze de 6 mb fiecare. In site pozele se redimensioneaza sa ocupe cat mai mult din scena. Ca sa nu fie prea mult m-am gandit sa folosesc poze de 3 mb. Am 2 solutii:

1. Las clientul sa redimensioneze pozele manual ( cea ce nu e recomandat ) dupa care flash-ul le ia ca atare.
Daca stiti un program care face treaba mai usor sa imi spunetzi in caz de ceva.

2. Redimensionez pozele ( care sunt full 6 mb ) cumva, poate folosind flash.

Daca stiti vreo metoda buna pentru asa ceva sa imi spuneti.

Merci! ;)
Indiferent daca tu crezi ca poti sau ca nu, ai dreptate.
Imagine
Avatar utilizator
Loopul
 
Mesaje: 130
Membru din: Mie Iun 24, 2009 1:41 pm
Localitate: Piatra-Neamt

Anterior

Înapoi la ActionScript 3.0

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator

cron